Meridianen en gevoel

Tijdens de workshop ‘meridianen en gevoel’ gaan we actief op zoek naar knelpunten in onze energiebanen en energiestroom. 

 Meridianen vormen een netwerk van energiekanalen in je lichaam, waardoor levensenergie loopt. Deze energiestroom kan verstopt raken en zich dan gaan uiten in lichamelijke en/ of psychische klachten.  Er zijn 12 hoofdmeridianen volgens de Chinese leer. Deze meridianen lopen verdeeld over de linker en rechter helft van ons lichaam. Met in het midden en aan de voor- en achterzijde 6 paren, die 12 lichaamsfuncties beheren. Ze lopen in het onderhuids bindweefsel, welk ze bereikbaar maakt voor o.a. acupunctuur en massage. Ze hebben verbinding met organen in ons lijf en ontlenen daaraan hun naam. Elke meridiaan heeft meerdere meridiaanpunten die specifiek zijn voor een lichaamsfunctie. Aan ieder meridiaanpunt kan een gevoel gekoppeld worden. 

 In deze workshop nemen we de tijd om alle meridiaan banen na te voelen. Dit doen we door met een amethist punt of met de vingers over de meridiaan heen te wrijven.  Ieder punt dat gevoelig is noteer je dan voor jezelf.  De genoteerde punten worden vervolgens besproken en er wordt aangegeven welk gevoel dat erbij hoort via de “Acupunctuuratlas van de Gevoelens”. 

Op deze manier gaan we als het ware onszelf verkennen en ontdekken of er wellicht een rode draad is die terug keert uit alle verzamelde informatie. Op deze manier kun je je bewust worden over welke delen van jou nog heling nodig hebben of aandacht behoeven. Je leert jezelf een stuk beter kennen. 

 Deze workshop vindt plaats in groepsverband. Sommige meridianen zijn lastig om te bereiken met je eigen handen (b.v. de rugzijde) en assistentie kan dan heel welkom zijn. 

 Koffie en thee is aanwezig. Lunch zelf meenemen. 

Aanvang tijd is 10 uur en afhankelijk van de snelheid en de items die aan bod komen sluiten we de dag uiterlijk 17 uur af. 

John Drinckwaard
John Drinckwaard
Energetisch Coach
Marielle Vanbaelen
Marielle Vanbaelen
Energetisch Coach