Mediteren

Mediteren is een vorm van rust in jezelf zoeken, rust in het moment, door de focus te leggen op je ademhaling en de drukke stem van je ego-zelf, die van alles belangrijker vindt buiten dit moment, voor nu even stil te leggen. Hierdoor kom je in contact met het wezen dat je werkelijk bent, zonder oordeel, zonder mening, alleen maar aanwezig zijn op dit moment in je lichaam. Alleen maar observeren wat er is. 

Iedereen kan mediteren. Of je nu jong of oud bent. Het is een eeuwenoude manier om je gezondheid te verbeteren, je focus aan te scherpen, meer energie te ontvangen vanuit de Bron van het leven, dichter bij jezelf te komen en dichter bij je gevoel te zijn.  Een meditatie beleefd iedereen anders en op zijn eigen unieke manier. Dit kan door het zien van visuele beelden, inzichten krijgen in je rol in het geheel, innerlijke rust ervaren en gewoon zijn in dit moment, intens voelen in je zelf. 

Welke manier ook bij jou hoort, hetgeen wat zich aandient is altijd vanuit je hoogste goed en mag inzichtelijk worden. 

Wij werken met verschillende vormen van meditatie.  

Onder andere stilte meditatie, klanken meditatie onder begeleiding van geluiden met stem, klankschalen of andere instrumenten, edelstenen meditaties of geleide meditaties waarbij er een rode draad vertelt wordt die je kan volgen als je daarvoor kiest. Welke vorm meditatie nodig is wordt van te voren aangevoeld. 

Al naar gelang de tijd kunnen er 2 tot 3 meditaties gedaan worden. De meditaties worden tussendoor besproken en ervaringen kunnen dan uitgewisseld worden. Tussendoor nemen we even een drink pauze. Koffie, thee en water is voorzien. 

Ben je op zoek naar innerlijke rust, inzicht, ontspanning en wil je in contact komen met je innerlijke zelf? Wil je even afschakelen van alle bezigheden en dagelijkse beslommeringen? Kom dan lekker onder begeleiding mediteren bij Aqua Lemuria. Iedere week is er een meditatie ochtend of avond. Kijk op onze agenda voor de data en de thema avonden. 

Een één op één meditatie is ook mogelijk, eventueel gericht op een specifiek thema. Hiervoor kan een persoonlijk consult afgesproken worden. 

John Drinckwaard
John Drinckwaard
Energetisch Coach
Marielle Vanbaelen
Marielle Vanbaelen
Energetisch Coach