Chakra Cursus Gevorderd

 

Chakra’s zijn centra van geestelijke energie in ons lichaam. De 7 hoofdchakra’s lopen langs de voorzijde van de wervelkolom vanaf de stuit tot aan de kruin. De 6 nieuwetijds chakra’s zijn later ontwikkeld door de verhoogde trilling op aarde. Het zijn energiebronnen die het lichaam voorzien van levensenergie, door deze aan de voor- en achterzijde vanuit de Kosmische energie op te nemen. Vervolgens geven de chakra’s de energie af aan energiebanen die door het lichaam stromen. Chakra’s hebben invloed op je welzijn, bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

Chakra’s kunnen gaan dichtzitten, zodat er blokkades ontstaan in het energiesysteem en een slechtere doorstroming ontstaat. Hierdoor kunnen allerlei fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten ontstaan. Dus het is belangrijk dat een chakra in balans geraakt.Chakra’s raken geblokkeerd door opgedane ervaringen vanuit ons verleden, vorige levens, cultuur, collectief bewustzijn.

Ieder hoofdchakra heeft zijn eigen thema’s, kleur en werking.

Tijdens deze gevorderde cursus staat elke les één chakra centraal.
Eerst volgt er een stuk theorie voor betreffende chakra. Hierin worden de eigenschappen besproken die bij het chakra horen en de verschillen uitgelegd tussen een goed werkend chakra en een geblokkeerde chakra.
Vervolgens gaan we een meditatie doen die gericht is op dit chakra. Hierbij betrekken we een edelsteen die resoneert met het chakra. De ervaringen worden hierna in de groep besproken, zodat je inzichten voor jezelf kan meenemen. Je leert hoe je de chakra’s kan harmoniseren en balanceren door middel van oefeningen.

De cursus betreft 8 lessen van 3 uur.

Koffie en thee is aanwezig.

Zodra voldoende aanmeldingen zijn start de lesgroep en worden data geprikt. Informeer naar de actuele status.