Chakra cursus basis

Chakra’s zijn centra van geestelijke energie in ons lichaam. De 7 hoofd chakra’s lopen langs de voorzijde van de wervelkolom vanaf de stuit tot aan de kruin. Het zijn energiebronnen die het lichaam voorzien van levensenergie, door deze aan de voor- en achterzijde vanuit de Kosmische energie op te nemen. Vervolgens geven de chakra’s de energie af aan energiebanen die door het lichaam stromen. Chakra’s hebben invloed op je welzijn, bepaalde lichaamsfuncties en emoties.  

Chakra’s kunnen gaan dichtzitten, zodat er blokkades ontstaan in het energiesysteem en een slechtere doorstroming ontstaat. Hierdoor kunnen allerlei fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten ontstaan. Dus het is belangrijk dat een chakra in balans geraakt. 

Chakra’s raken geblokkeerd door opgedane ervaringen vanuit ons verleden, vorige levens, cultuur, collectief bewustzijn. Ieder hoofd chakra heeft zijn eigen thema’s, kleur en werking. 

Tijdens deze basis cursus leer je in vogelvlucht hoe het chakra systeem in elkaar zit. We gaan in op de thema’s die ieder chakra vertegenwoordigd en hoe deze je gezondheid en welzijn kan beïnvloeden. We gaan uit van het westers chakra systeem die 7 hoofd chakra’s omvat. Ook doen we een meditatie gericht op het openen en balanceren van de chakra’s.

De cursus betreft 1 les van 3 uur. Koffie en thee is aanwezig. 

Kijk in onze agenda voor de ingeplande dagdelen

John Drinckwaard
John Drinckwaard
Energetisch Coach
Marielle Vanbaelen
Marielle Vanbaelen
Energetisch Coach